Wyposażenie hotelu

Decydując się na otwarcie hotelu, powinniśmy dokładnie zapoznać się z oczekiwaniami naszych potencjalnych klientów, którzy obecnie wymagają znacznie więcej od wyposażenia hotelu niż jeszcze kilka lat temu.

Jaki sprzęt powinien wejść w skład wyposażenia hotelu?

Do najważniejszych warto zaliczyć oczywiście lodówkę, w której znajdzie się m.in. alkohol. Nie powinniśmy też zapomnieć o urządzeniach, jakimi są kostkarki do lodu. Pozwolą one na przygotowanie przez gości hotelowych drinków oraz zimnych napojów bez konieczności wychodzenia do hotelowej restauracji.

źródło

Kostkarka do lodu powinna znaleźć się przynajmniej na każdym piętrze w łatwo dostępnym miejscu. Nie ma wymogu montowania tego urządzenia w każdym pokoju.

Umiejscowienie maszyny do lodu

Decydując się na montaż tego urządzenia, powinniśmy zwrócić uwagę na łatwość dostępu oraz odpowiednie oznaczenia, które pomogą w znalezieniu przez klientów hotelowych.

Tego typu urządzenia w ostatnich latach stają się nie tylko ciekawym dodatkiem w ofercie hotelowej, ale wymogiem. Szczególnie jeżeli stawiamy na klientów zagranicznych, którzy przyzwyczajeni są do tego typu urządzeń. Nie należy także zapominać o regularnych kontrolach serwisowych urządzeń.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *